הרצאות

לכל הסדרות

מפגשי מועדון תרבות

לצפייה בחוברת מועדון תרבות 2025-2024 >> לחצו כאן

העונה החדשה נפתחה!
לצפייה בחוברת מועדון תרבות 2026-2025 >> לחצו כאן

מוזיאוני חיפה משמשים כבית חם לשוחרי התרבות בחיפה, להם הוקם מועדון תרבות ייחודי ויוצא דופן המתקיים במוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית. המועדון מקיים סדרות מרתקות של מפגשים  לקהל הרחב שוחר האמנות, סיורים בארץ ובחו"ל והקרנות סרטי איכות. לשם כך בחרנו בקפידה את מיטב המופעים והמדריכים, המתמחים בתחומים השונים ומובילים את חברי המועדון להעמקת הידע ולהנאה ממנו.

קרא עוד

ניתן לפנות אלינו:
קופת המוזיאון- 04-60-30-800 
שירות לקוחות של מוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית , kupa@tmja.org.il

נועה שטיינר, מפיקה ומתאמת: 04-60-30-800 (שלוחה מס' 9) | events@hms.org.il

סגור
לכל הסדרות

לקרוא היסטוריה דרך ספרי בישול

מרצה: ד"ר אראלה טהרלב בן שחר

לאחרונה גילו היסטוריונים את אוצרות המידע האדירים הגלומים בספרי בישול. העיון ברשימות המרכיבים ובהנחיות ההכנה ב"עין היסטוריונית" חושף כי לפנינו לא רק מתכונים, לא רק הוראות טכניות להכנת עוגה או סלט, אלא גם סיפוריהן של הנשים שהתקינו לפיהם את ארוחות הבית, וכן מצבור של תובנות מדעיות, תזונתיות ורפואיות מן התקופה, המשקפות את התפיסות התרבותיות ואת המצב הכלכלי והפוליטי שעמד ברקע.

ערי המוזיקה של הדנובה

מרצה: ד"ר גוסטב מייסלס

הקשר בין הדנובה והמוזיקה – קסום. הצלילים הקשורים בנהר והסיפורים שמאחוריהם הפכו לנכסי צאן ברזל בעולם המוזיקה. בהרצאתנו נגלה את הערים שהיו קרקע פורה ליצירותיהם של מוצרט, בטהובן, שוברט, ברהמס ועוד. נצלול אל חיי המוזיקה של וינה, בודפשט, ברטיסלבה ובלגרד, ונבין כיצד הן הפכו למרכזי תרבות שהשפעתם ניכרת עד היום.

קסמו של סיבליוס

מרצה: רועי עלוני

כרבים מעמיתיו ממדינות צפון־מזרח אירופה, גם סיבליוס שילב ביצירותיו מן הפולקלור של מולדתו, ובכך נתן במה לדרישתם של בני ארצו להתיר את מולדתם מכבלי האימפריאליזם. במפגש זה נבחן כיצד מצאה הלאומיות את ביטויה ביצירותיו, ובאילו דרכים שילב בינה ובין המודרניזם של המאה ה־20.

תנועה וליקויי תנועה במוח- (יום שני)

מרצה: עמית אברון

פעולות יום־יומיות כגון הליכה, אכילה וכתיבה, שנעשות באופן אוטומטי וללא מודעות, דורשות מעורבות של אזורים רבים במוח. מהי המערכת המוטורית במוח? מה קורה כשהיא משתבשת (למשל, בפרקינסון, ב־ALS, ובעקבות שבץ מוחי)? כיצד נראה מוחם של אנשים שמקצועם דורש מיומנות מוטורית, כגון ספורטאים או פסנתרנים? מדוע פעילות גופנית חיונית לבריאות המוח?

"טראמפלנד" - הרצאה אקטואלית

מרצה: ד״ר אלי קוק

הרצאה אקטואלית, שבה נצלול לתוך המציאות האמריקאית בעידן טראמפ. בפגישה נדון בכל הסוגיות הבוערות כרגע בארצות הברית, בתחומי הכלכלה, הדמוקרטיה, החברה והתרבות.
ההרצאה תגיב לאירועי השעה.

14 פלאי תבל - (יום ראשון)

מרצה: נעם סגן-כהן

על המיזם הפרטי של ברנרד ובר, שהפך לסקר הגדול ביותר שנעשה ברחבי העולם. משבעת פלאי העולם העתיק, שמהם נותר רק אחד, ועד השביעייה המודרנית, שבחרו ב־7.7.07 מאה מיליון מתושבי העולם.

סימפוניית התחייה

מרצה: פרופ' רונן בורשבסקי

כוכבו של מהלר כמנצח אופרה דרך במהירות, וכמלחין זכה לתהילה לראשונה בעקבות הסימפוניה השנייה שלו, המכונה סימפוניית התחייה: יצירה שלאורך השנים הותירה בקהלה רושם כה עז, עד כי מוזיקאים רבים מספרים כי שבתה אותם בקסמה כבר בגיל צעיר, והובילה לבחירתם במוזיקה כמקצוע ודרך חיים. לדוגמה, המנצח האנגלי הדגול סר סיימון ראטל, שבנעוריו שר בביצוע של היצירה במקהלה, וכך גם עבדכם הנאמן...

שני, 12.01.26, 10:30
לפרטים נוספים: 046030800

ארמניה: המדינה הנוצרית הראשונה בעולם

מרצה: נסיה שכטר

צומת דרכים בין אסיה ואירופה, וציר חשוב על דרך המשי. כשהנצרות הייתה דת נרדפת ארמניה בחרה בה להיות לדת המדינה, והייתה למדינה הנוצרית הראשונה בעולם. ארץ דרמטית של הרים, מישורים ועמקים נסתרים; היסטוריה עתיקה, אדריכלות מרשימה של כנסיות ומנזרים, קניוני בזלת, הרים גבוהים ועמקי נהרות תלולים; ומעל הכול – ברנדי אררט, סיבה טובה כשלעצמו לביקור בארמניה...

על אור וחושך

מרצה: דוד איבגי

מיכלאנג'לו דה קארווג'ו הביא את הריאליזם והדרמה בציור לשיאים לא מוכרים, ויצר מודל חדש של האומן העצמאי.

מוויליאם הכובש ועד הנרי השני: ייסוד המלוכה

מרצה: אלון קליבנוב

כיצד הופך ממזר למלך? מה חשוב יותר להיות, אריסטוקרט צרפתי או מלך אנגלי? אילו אתגרים עמדו בפני המלוכה בימי הביניים, וכיצד מתנהג "אריה בחורף"?