איך נעשה התפוז ציוני?
מרצה: ד"ר אראלה טהרלב בן שחר
רביעי, 28.01.26, 10:30
מרצה:
לרכישת כרטיסים להרצאה בזום לחץ כאן
לרכישת כרטיסים להרצאה באולם לחץ כאן
לפרטים נוספים:
046030800ההרצאה תתחקה אחר ההיסטוריה של התפוז בארץ ישראל, בניסיון להבין מתי קיבל מעמד כה חשוב בתפריט הלאומי.
ראשית ההרצאה בתחילת המאה ה־20, עת היו התפוזים בסיס לענף יבוא מצליח שביססו ערבִיי יפו, ענף שאף הפך את יפו לבירה קוסמופוליטית במזרח התיכון; המשכה בעלייתם של הפרדסנים העברים, שהתעשרו מן הפרדסים וביססו כאן שכבה בורגנית עמידה שקיימה אורח חיים מנקר עיניים; וסופה בזמן שבו ההתיישבות העובדת אימצה את התפוזים והפכה אותם ל"סוציאליסטיים".
ההרצאה תחשוף את המוסדות היהודים שעמדו מאחורי ההחלטה להפוך את התפוז למזון לאומי, ואת האופן שבו גייסו מתכונאיות, אנשי מדע התזונה ורופאים כדי לשכנע בכל דרך את הציבור בארץ לאכול תפוזים, ואם אפשר – תפוזים שגדלו בקיבוצים.