הרצאות

לכל הסדרות

מפגשי מועדון תרבות

 

 חוברת מועדון תרבות 2024-2023 >>> לחצו 

מוזיאוני חיפה משמשים כבית חם לשוחרי התרבות בחיפה, להם הוקם מועדון תרבות ייחודי ויוצא דופן המתקיים במוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית. המועדון מקיים סדרות מרתקות של מפגשים  לקהל הרחב שוחר האמנות, סיורים בארץ ובחו"ל והקרנות סרטי איכות. לשם כך בחרנו בקפידה את מיטב המופעים והמדריכים, המתמחים בתחומים השונים ומובילים את חברי המועדון להעמקת הידע ולהנאה ממנו.

קרא עוד

ניתן לפנות אלינו:
קופת המוזיאון- 04-60-30-800 
שירות לקוחות של מוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית , kupa@tmja.org.il

נועה שטיינר, מפיקה ומתאמת: 04-60-30-800 (שלוחה מס' 9) | events@hms.org.il

סגור
לכל הסדרות

סבאס הנזיר – מתבודד סגפן או פוליטיקאי ממולח

מרצה: פרופ' יעקב אשכנזי

מר סבא, המנזר הנודע והציורי בנחל קדרון, הקרוי על שמו, הוא אחד מהמונומנטים הבנויים המרשימים ביותר בארץ ישראל. החולף על פני המנזר נדהם מהחותם האנושי הייחודי על הנוף המדברי הפראי. המייסד – סבאס, היה דמות צבעונית ומורכבת על אף המדים השחורים שלבש. נכיר את הביוגרפיה הייחודית של האיש ששילב באופן מופלא קדושה אישית עם יכולות של מדינאי.

הרצאה מיוחדת ליום השואה

מרצה: עידית פרי

הרצאה מיוחדת ליום השואה, פרטים בהמשך.

סקס והארץ הגדולה

מרצה: נינו אבסדזה

מי היו המאהבות הרוסיות של היטלר ושל איינשטיין? מדוע מתה האישה הראשונה, ומדוע התאבדה אישתו השנייה של סטלין? במי מאוהב פוטין באמת, ומהו הקשר בין קריסטין קילר, מלכת אנגליה והמודיעין הסובייטי?

יפן: זֵאַמִי

מרצה: ד"ר גליה דור

תשאלו כל יפני מיהו היוצר המשפיע ביותר על התפתחות תיאטרון ה-נו (no) והאסתטיקה של היוגֵן (yugen), והתשובה תהיה זֵאמִי (מאה 15). מהו סיפור חייו במסגרת התקופה ההיסטורית שבה חי ומה מאפיין את המחזות הרבים שכתב.

נישואין ומוות בבונקר

מרצה: ברוך בן נריה

היטלר כמחזר וכאישיות נערצת על נשים; מאהבותיו של היטלר והשפעתן על אישיותו; סיפורה של אווה בראון; יוזף ומגדה גבלס: התאבדות משפחתית של הורים וששת ילדיהם; מגדה גבלס כחברה של חיים ארלוזורוב בבית הספר.

הקראים

מרצה: ד"ר ירון עובדיה

בני הזרם הקראי, או לדבריהם "הדרך הקראית", הם היחידים המוכרים על ידי מדינת ישראל למעט הזרם הרבני האורתודוקסי. זהו זרם עתיק, קטן ולא מוכר, בעל דרך מיוחדת לשמירה על מצוות היהדות על פי המקרא.

זאב ז'בוטינסקי

מרצה: עידית פרי

יליד אודסה ברוסיה (1880). חלם לרכוש השכלה רחבה, לכתוב שירה ולטעום את טעמו של העולם החדש. המפגש שלו עם אירוע "סופות בנגב", ובעיקר עם פרעות קישינב, הוביל אותו לזרועות הציונות כבית יהודי־לאומי בארץ ישראל ולרעיון ההתנגדות והאקטביזים. נבחן את משנתו ומערכות היחסים שלו עם חיים וייצמן, דויד בן גוריון ואחרים.

אנגליה: שייקספיר

מרצה: ד"ר גליה דור

בהתחשב בדמות כה "גדולה מהחיים" – המחזאי האנגלי החשוב ביותר והמפורסם ביותר בעולם– מפתיע כמה מעט ידוע על חייו הפרטיים או על נסיבות מותו בגיל חמישים ושתיים. נעמוד על סוגי מחזותיו ושירתו וניגע באחת ההשפעות הברורות של יצירתו, על כך שרומנטיקה יכולה לשמש נושא במחזה טראגי, תפיסה שעד רומיאו ויוליה לא הייתה מקובלת כלל וכלל.

חאג' אמין אל־חוסייני

מרצה: עידית פרי

אחת הדמויות המרתקות בעולם הערבי שבין שתי מלחמות עולם. נבחן מה הייתה תרומתו ליצירת היישות הפלסטינית, באיזו מידה היה מקורב להיטלר ופעל למימוש "הפתרון הסופי" ומה הייתה השפעתו בציבור הערבי הארץ ישראלי ובמרחב הערבי בכלל.

הגנרליסימו פרנקו

מרצה: עידית פרי

פרנסיסקו פרנקו עמד בראש הכוחות הפאשיסטיים בזמן מלחמת האזרחים בספרד. הוא לא היה שם לבדו. לצידו ניצבו גרמניה הנאצית ואיטליה של בניטו מוסוליני. נלמד את הסיבות למלחמת האזרחים, מהלכה ותוצאותיה ונשאל האם ניתן לומר כי מלחמה זו הייתה חזרה גנרלית למלחמת העולם השנייה.