הרצאות

לכל הסדרות

מפגשי מועדון תרבות

לצפייה בחוברת מועדון תרבות 2025-2024 >> לחצו כאן

העונה החדשה נפתחה!
לצפייה בחוברת מועדון תרבות 2026-2025 >> לחצו כאן

מוזיאוני חיפה משמשים כבית חם לשוחרי התרבות בחיפה, להם הוקם מועדון תרבות ייחודי ויוצא דופן המתקיים במוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית. המועדון מקיים סדרות מרתקות של מפגשים  לקהל הרחב שוחר האמנות, סיורים בארץ ובחו"ל והקרנות סרטי איכות. לשם כך בחרנו בקפידה את מיטב המופעים והמדריכים, המתמחים בתחומים השונים ומובילים את חברי המועדון להעמקת הידע ולהנאה ממנו.

קרא עוד

ניתן לפנות אלינו:
קופת המוזיאון- 04-60-30-800 
שירות לקוחות של מוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית , kupa@tmja.org.il

נועה שטיינר, מפיקה ומתאמת: 04-60-30-800 (שלוחה מס' 9) | events@hms.org.il

סגור
לכל הסדרות

פרידה / אשגאר פרח'אדי (איראן, 2011)

מרצה: רחל אסתרקין

דרמה עטורת פרסים המציגה דילמות מוסריות העומדות בפני איראנים בני זמננו, על ההתנגשות שבין האחריות לדור העבר לבין הדאגה לדור העתיד בצל תאוקרטיה.

רביעי, 04.02.26, 10:00
לפרטים נוספים: 046030800

מריצ'רד לב הארי ועד הנרי החמישי: המלוכה בין שיאים לתהומות

מרצה: אלון קליבנוב

במחצית השנייה של ימי הביניים כיכבו כמה מן הגיבורים הססגוניים ביותר של בית המלוכה; בולט הניגוד שבין לוחמים מיתולוגיים לכמה מן הכושלים והחלשים מבין המלכים.

שיריו של מהלר, החוליה המקשרת בין הסימפוניות

מרצה: פרופ' רונן בורשבסקי

השירים שציטט מהלר בסימפוניות שלו שזורים כחוט המקשר בין כולן, ובמיוחד השירים שבסימפוניה השלישית, הארוכה ביצירותיו (משכה קרוב לשעתיים).

שני, 09.02.26, 10:30
לפרטים נוספים: 046030800

אזרבייג'ן: ארץ האש

מרצה: נסיה שכטר

מסע מרתק במדינה המוסלמית הידידותית לישראל. בליבו של אחד מסעיפי דרך המשי יושבת אזרבייג'ן, מדינה גדושה מסורות, היסטוריה מרתקת וטבע פראי. אדריכלות ראוותנית כמו במפרץ הפרסי וכלכלה של מדינה מתפתחת. אזרבייג'ן, כך יספר כל מקומי, הייתה המדינה הראשונה בעולם שנמצא בה נפט... ארץ המציעה נופים יפהפיים, ארץ שיש בה קצת מרוסיה, קצת מהקווקז, קצת מאיראן וקצת מטורקיה...

שיש בשר ודם

מרצה: דוד איבגי

ג'אן לורנצו ברניני, גדול פסלי המאה ה־17, קבע אמות מידה חדשות לפיסול ולאומנות במרחב.

המגיארים, הכוזרים והדנובה: האם ההונגרים הם הונים?

מרצה: ד"ר גוסטב מייסלס

נהר הדנובה זורם במרכז חייהם של ההונגרים. מי הם? במפגש זה נערוך מסע היסטורי מרתק בעקבות שורשיהם של המגיארים – השבטים שהקימו את הונגריה. נצלול לעומק הקשרים בינם ובין הכוזרים וההונים, ונבחן את המיתוסים, המקורות ההיסטוריים והמחקרים המודרניים המנסים לפתור את החידה: האם המגיארים הם צאצאי ההונים האגדיים של אטילה?

אישיות

מרצה: עמית אברון

מהי אישיות? באיזה גיל היא מתעצבת, ועד כמה היא יציבה לאורך החיים, במצבים שונים? האם היא מדידה, ומהם מבחני האישיות הקיימים כיום? בהרצאה נכיר את התאוריה של פרויד על האישיות כ"שדה קרב" של דחפים ויצרים לא מודעים, מיניים ואגרסיביים, וכן תאוריות אחרות המנסות להסביר את האישיות.

מחול: מהבולשוי ועד מריאינסקי

בהנחיית: נינו אבסדזה

מהבולשוי ועד מריאינסקי, התיאטראות הרוסיים השפיעו עמוקות על עולם המחול הבין־לאומי. שילוב הטכניקה המוקפדת, הדרמטיות והאלגנטיות הפך לאבן יסוד בבתי ספר לבלט ברחבי העולם. רקדנים וכוריאוגרפים רוסים הביאו את גישתם הייחודית לזירות מחול גלובליות, והשפיעו על יצירת מופעים מודרניים וקלאסיים. ההפקות המרשימות של הבלט הרוסי תרמו לעיצוב האסתטיקה והסטנדרטים של המחול העולמי, והשפעתן ניכרת גם כיום בבתי ספר ומוסדות מובילים בתחום.

לאהוב בלאדינו!

מרצה: ד"ר אורית וולף

מופע ראשון מסוגו, המשלב את שירי הלאדינו האהובים עם יצירות המופת מהקאנון הקלאסי. הזדמנות מרגשת להיוודע לשירים, לסיפורים ולחוויות הנעוצות בשורשי האתוס היהודי.
אומנית אורחת: השחקנית והזמרת חני נחמיאס.

שלישי, 17.02.26, 10:30
לפרטים נוספים: 046030800

מטרויה ועד רומא

מרצה: ד"ר אפי זיו

סיפור נדודיו של איניאס, אהבתו לדידו מלכת קרתגו, ועד הגעתו לאזור לטיום (האיניאדה של ורגיליוס).