הרצאה המגוללת את עלייתו של הסלט לדרגת מנה לאומית המאפיינת את התפריט הישראלי. ההתחקות אחר תולדות סלט הירקות מובילה אל תחנות בהיסטוריה של היישוב: החלוצות הציוניות שהגיעו בקומונות שוויוניות מרוסיה בתחילת המאה ה־20, נשלחו למטבח ולתורנות הכביסה וחלמו לעבור לגידול ירקות; חוות העלמות, בית הספר הראשון לחקלאות לנשים, שבו עשו הצעירות את צעדיהן הראשונים בערוגות הירק; מטבח הפועלים בנחלת בנימין בתל אביב, שבו שקדו תזונאיות ומבשלות על הגשת ירקות למהגרים (שסירבו לאכול אותם); וערוגות הירק שהחלו לפרוח בקיבוצים בשנות ה־20 של המאה ה־20, שהחלו לכסות את אדמות הארץ ולתפוס מקום מרכזי יותר ויותר על שולחן הארוחה.

הרצאה על תולדות סלט הירקות מספקת הצצה לתולדות הנשים ולמאבקיהן בחברה הציונית, להיסטוריה של החקלאות המקומית ולסיפור התגבשותו של התפריט הלאומי.

למידע נוסף אנא השאירו פרטים וצוות המוזיאון ייצור עמכם קשר, תודה